تقدیر از خبرنگار ایکنا در مراسم تقدیر از فعالان سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی
Alternate Text
تاریخ انتشار: یکشنبه 4 تیر 1396 بازدید: 3540

به گزارش روابط عمومی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، مراسم تقدیر از فعالان سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی، شب گذشته طی نشستی صمیمانه با حضور سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال، خسرو سلجوقی، معاون سازمان فناوری اطلاعات، محمدصادق افراسیابی، دبیر همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی و جمعی از اساتید دانشگاه و اعضای هیأت علمی همایش در بوستان گفتگو برگزار شد.

خسرو سلجوقی، معاون سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به این موضوع که تشکیل انجمن سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی، فرصت خوبی برای اثرگذاری است، گفت: سازمان آمادگی کمک به این انجمن و تأمین نیازهای کشور است.

وی افزود: مقام معظم رهبری در هفته گذشته از شبکه ملی اطلاعات اظهار نگرانی کردند. شبکه ملی اطلاعات در بخش زیرساخت فنی مشکلی ندارد و مشکل اصلی در محتوا و فرهنگ استفاده از آن و کاربرانی است که از این محتوا استفاده می‌کنند که این سه بخش مغفول مانده است.

معاون سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: محتوای مناسبی در فضای مجازی تولید نشده است و وزارت ارتباطات خود را مسئول تولید محتوا نمی‌داند و این وظیفه وزارت ارشاد، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و آحاد مردم است.

وی بیان کرد: در استفاده کاربران از محتوا دچار ضعف‌هایی هستیم که این خطا و ضعف از تشکیل شورای عالی فضای مجازی وجود دارد و وزارت ارشاد در این امر ورود نکرده است.

سلجوقی اظهار کرد: موضوع محتوا در شورای عالی فضای مجازی در نوبت است و باید سعی کنیم تا از نوبت خارج کنیم و به این اصل مهم بپردازیم.

وی افزود: زمانی که سند ۲۰۳۰ ارائه شد، متوجه شدیم این سند، اسناد یونسکو را مبنا قرار گرفته است و بسیاری بر این معتقدند که مگر خودمان اسنادی نداریم که یونسکو را مبنا قرار داده‌ایم. اگر دیر بجنبیم این اتفاق برای سواد رسانه‌ای هم رخ خواهد داد که عده‌ای خواهند گفت که مگر خودمان منابعی نداریم که باید اسناد دیگر را مبنای سند سواد رسانه‌ای قرار دهیم.ما باید اسناد سواد رسانه‌ای را تدوین و به زبان‌های دیگر ارائه دهیم.

سلجوقی اظهار کرد: در دیدار ۳۱ خرداد مقام معظم رهبری با اساتید مطالبی مطرح شد که ایشان برای نخستین بار نکته‌ای را مطرح کردند مبنی بر اینکه مشکل عمده ما کم توجهی به علوم انسانی است و خروجی مناسبی در این زمینه نداشته‌ایم. درواقع مشکل ما پول نیست بلکه باور اجتماعی و فرهنگ جامعه است.

اعلام فراخوانی دیگر در حوزه مقالات سواد رسانه‌ای

در ادامه فتوره‌چی، عضو هیأت علمی همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی، این همایش را متفاوت از دیگر همایش‌ها دانست و گفت: این همایش یکی از همایش‌هایی بود که بسیاری از اصحاب رسانه را گردهم جمع کرد و فرصتی فراهم کرد تا بانک اطلاعاتی جامعی از فعالان اصحاب رسانه در دبیرخانه به ثبت برسد که این بانک اطلاعاتی، سرمایه اجتماعی برای فعالیت‌های آتی است.

وی افزود: تشکیل انجمن سواد رسانه‌ای از دیگر موفقیت‌های همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی است که البته این انجمن با فاصله ۴۰ ساله تشکیل شد اما بستر مناسبی برای تولید ادبیات در حوزه سواد رسانه‌ای خواهد بود.

عضو هیأت علمی همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی تصیح کرد: این همایش به فضای گفتمان سازی و توسعه ترویج ادبیات رسانه‌ای کمک کرد و سعی کردیم با برگزاری کارگاه‌های تخصصی و اعزام مدرس به سراسر کشور به ارتقای آموزش سواد رسانه‌ای کمک کنیم.

در پایان مراسم از تعدادی فعالان حوزه سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی تقدیر شد که زینب رازدشت، خبرنگار سرویس اجتماعی، در مراسم تقدیر از فعالان همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی به عنوان عضو فعال شناخته و تقدیر شد.