تاریخ انتشار: چهار شنبه 20 بهمن 1400
بازدید:
1036
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، به دنبال تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم روایت حقیقتی از وقایع انقلاب و جلوگیری از تحریف آنها این واحد با توجه به فعالیتهای فرهنگی و علمی در زمینه آشنایی نسل جوان با انقلاب اسلامی جهاد جهاد تبیین را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده است در همین راستا علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان قم در گفتوگویی، عنوان کرد: جهاد در لغت به معنای جنگیدن در راه حق و تبیین به معنای تفسیر، توضیح و روشن کردن مسئله است لذا زمانی که جهاد در کنار تبیین قرار گیرد به معنای تلاشی مستمر و با انگیزه برای بیان ارزشها و آرمانهای انقلاب و در تقابل با دشمنان انقلاب برای زمینه سازی تمدن نوین اسلامی است.
حسینی در خصوص لزوم جهاد تبیین به جنگ نرم دشمنان و مسئله تبیین به عنوان اساس روش اسلام و انقلاب اشاره کرد و متذکر شد: وارونه نشان دادن واقعیّات هدف دشمن از جنگ نرم است لذا جهاد تبیین به دلیل این که در مقابل جنگ شناختی دشمن است اهمیت بیشتری پیدا میکند و از طرفی چون جنگ شناختی بر نوع انتخاب انسان اثر میگذارد بنابراین جهاد تبیین با آیندهای که برای ما رقم میخورد گره خورده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی انتقال ارزشها و آرمان ها به نسل جوان، مقابله با فتنه انگیزی دشمنان و کمک به حل مشکلات را اهمیت مضاعف جهاد تبیین عنوان کرد.
حسینی در خصوص اصول و الزامات جهاد تبیین، اظهار کرد: رعایت اولویّت ها و اصلی و فرعی کردن، پشتوانهی علمی و منطقی، تمییز تبیین از تبیین نما، پرهیز از سیاه نمایی، تقوای قلم و زبان، پرهیز از ترویج شایعات، هنرمندانه بودن و بهره مندی از بستر فضای مجازی را میتوان اصول و الزامات جهاد تبیین معرفی کرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: دهه فجر بهترین فرصت برای روایت و تبیین وقایع قبل و بعد از پیروزی انقلاب و روایت و تبیین دستاوردهای انقلاب برای نسل امروز است.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند شما حقایق جامعه، کشور و انقلاب را روایت کنید و اگر شما روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر حادثه دفاع مقدس را روایت نکنید، دشمن روایت می کند، هر جور دلش می خواهد، اضافه کرد: وقایع مهمی همچون انقلاب که برای ملت ما مهم و سرنوشت ساز است باید در بستری دقیق و صحیح روایت شود چرا که در غیر این صورت، مخاطب متوجه روایت های نادرست دشمنان میشود که در جامعه تأثیرگذار است بنابراین روایتگری درست و صحیح، کاری مهم و ضروری و وظیفهی همگانی است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مهمترین موضوعات نیازمند تبیین در حال حاضر را میتوان حاکمیّت دین در همه عرصه های زندگی، جمهوریت و اسلامیت توأمان، اهداف و آرمان های انقلاب، شخصیّت و خط امام، منطق استکبار ستیزی و اندیشهی مقاومت، هویت ملی و دستاورد های انقلاب و کارآمدی نظام، جمعیت و تکثیر نسل، تکیه بر توان داخلی در حلّ مشکلات عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه کسانی که میخواهند وارد این جهاد بشوند باید آمادگی لازم را داشته باشند، تأکید کرد: همانطور که جنگ و جهاد علمی نیازمند آمادگی است و کسانی در این جهادها شرکت میکنند مقدماتی را میگذراند، جهاد تبیین هم نیاز به مقدماتی دارد لذا افراد باید آموزش ببینند تا بتوانند در جهاد تبیین تاثیرگذار باشند.
حسینی با تأکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب بر مسئولیت همگان به ویژه جوانان و افراد مؤثر بر افکار و فضای عمومی در جهت حرکت و جهاد تبیین، متذکر شد: در بحث جهاد روایت و تبیین نقش دانشجویان و رسانه ها بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد چرا که دشمنان با تکیه بر رسانه ها سعی دارند که روایت های نادرست و ساختگی از وقایعی که در کشور رخ میدهد را به مخاطبان خود به ویژه جوانان عرضه کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که شما جوانان عزیز و دانشجویان عزیز که به معنای واقعی کلمه میوه دل ملت و امید آینده این کشورید، به مسأله تبیین اهمیت بدهید، ابراز کرد: ایشان در بیانیه گام دوم هم جوانان را محور حرکات جهادی انقلاب در گام دوم میدانند لذا صدور فرمان جهاد تبیین در فضای عمومی و مجازی به جوانان را هم باید گامی در این مسیر دانست و ایشان به معنای واقعی، توانایی های ، تفکر و عقلانیت و آگاهی های فراوان جوانان را باور دارند.
وی در ادامه توضیح داد: همانگونه که بیانیهی گام دوم خطاب به جوانان صادر شده است، نهضت تبیین و دعوت به جهاد تبیین هم به عنوان یکی از الزامات تحقق بیانیهی گام دوم به عهده دانشجویان و جوانان است چرا که مجموعهی دانشجویی ما ظرفیت حرکت های بزرگ برای روشنگری های جدی و خنثیکردن حرکات دشمن را دارد.
حسینی با بیان اینکه راهبرد اصلی در جهاد تبیین هم افقی با ولیّ جامعه در همه عرصه ها است، اضافه کرد: هم افقی با ولی جامعه در عرصه هایی همچون ارزش های شهادت طلبی، آرمان تمدن نوین اسلامی، نیاز به مقاومت در عرصه های مختلف، اصلی و فرعی کردن مسائل سیاسی و اجتماعی، محبت قلبی نسبت به ولی جامعه راهبرد اصلی در جهاد تبیین است.