تاریخ انتشار: سه شنبه 9 آبان 1396
بازدید:
3260
یک جامعهشناس با اشاره به تحقیقی که در سال ۸۲ و ۹۴ برای سنجش دیدگاههای اقتصادی دانشجویان انجام شده است، گفت: این تحقیق نشان داد که دانشجویان بزرگترین مشکل اقتصای کشور را فساد اداری میدانند.
دکتر حمزه نوذری در چهارمین نشست از سلسه نشست های فرهنگ و اقتصاد که از سوی اداره فعالیتهای دینی، ادبی و هنری جهاد دانشگاهد البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: مسئولان ما باید از نگرشهای اقتصادی جامعه به خصوص دانشجویان اطلاع داشته باشند.
نوذری افزود: در همین راستا یک تحقیق در خصوص نگرشهای اقتصادی دانشجویان در سال های ۸۲ و ۹۴ انجام شده است که در آن دیدگاهی کلی از نظرات آنها به دست آمده است.
وی یکی از سوالات این تحقیق را مربوط به اعتقاد دانشجویان به نظارت دولت بر اقتصاد عنوان و اعلام کرد: سال ۸۲ حدود ۷۶ درصد از دانشجویان موافق نظارت دولت بر اقتصاد بودند، این رقم در سال ۹۴ به ۵۶.۳ درصد رسید.
مدیر اداره کارآفرینی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: مالکیت دولت نیز از دیگر موضوعاتی است که در این تحقیق مطرح بود، در سال ۸۲ حدود ۳۰ درصد دانشجویان با مالکیت دولت موافق بودند، این نشان از نگرش سوسیالیستی بسیاری از افراد دارد.
نوذری خاطر نشان کرد: سوال دیگر این تحقیق به سرمایهگذاری خارجی مربوط بود، سال ۸۲ حدود ۸۲ درصد از دانشجویان با اینکه سرمایهگذاری خارجی باعث وابستگی خارجی می شود مخالف بودند، این رقم در سال ۹۴ کاهش داشت و به ۵۴ درصد رسید اما باز هم نشان دهنده این بود که درصد زیادی از دانشجویان موافق سرمایهگذاری خارجی در کشور هستند.
این استاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه سوال دیگر به اهمیت کنترل تورم یا بیکاری مربوط بود گفت: نتایج سال ۸۲ نشان می داد که ۷۴ درصد اولویت را به بیکاری و ۲۴ درصد به تورم اهمیت میدهند.
وی افزود: در سال ۹۴ نتیجه این شد که ۵۶ درصد کنترل بیکاری و ۴۴ درصد کنترل تورم را مهمتر عنوان کردند.
نوذری خاطرنشان کرد: تغییر این اعداد در سالهای اخیر به خاطر افزایش تورم بود اما نتایج حاکی از این است که بیکاری همچنان دغدغه اصلی جامعه است.
وی با بیان اینکه پرسش دیگر در این نظرسنجی اهمیت ایجاد ثروت بیشتر یا توزیع عادلانه تر آن بود گفت: ۷۵ درصد دانشجویان چه در سال ۸۲ و چه در سال ۹۴ اولویت را توزیع عادلانه ثروت عنوان کردند.
نوذری علت این نتیجه را وجود نابرابری زیاد در کشور عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: سوال دیگری که در این تحقیق طرح شده بود به راه تامین درآمد دولت از بین نفت و مالیات مربوط می شد، در سال ۸۲ حدود ۵۵ درصد دانشجویان مالیات را بهترین راه و ۴۵ درصد درآمد نفت را بهترین راه تامین بودجه عنوان کردند.
این عضو هیات علمی گروه جامعهشناسی ادامه داد: سال ۹۴ این رقمها به ۶۶ درصد فروش نفت و ۳۴ درصد مالیات تغییر کرد.
نوذری با بیان اینکه پاسخ دانشجویان در خصوص بزرگترین مشکل اقتصادی کشور چه در سال ۸۲ و چه در سال ۹۴ فساد اقتصادی بود اظهار کرد: حیف و میل، رانت،خواری، عدم تخصص، عدم سرمایهگذاری صاحبان تولید، وابستگی به نفت و عدم سختکوشی مردم نیز مطرح شده بود.
وی در پایان با اشاره به نگرش ۸۱ درصدی دانشجویان به پول به عنوان پس انداز گفت: این نشان دهنده این است که احساس امنیت اقتصادی و اجتماعی در کشور ما پایین است.