اکران و نقد مستند «انقلاب جنسی» در دانشگاه فرهنگیان
Alternate Text
تاریخ انتشار: دوشنبه 27 اسفند 1397 بازدید: 2758


مستند «انقلاب جنسی» اکران و با حضور لیلا بهرامی کارشناس ارشد مطالعات زنان در دانشگاه فرهنگیان نقد و بررسی شد.

به گزارش معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قزوین، مستند «انقلاب جنسی» اکران و باحضور لیلا بهرامی کارشناس ارشد مطالعات زنان در دانشگاه فرهنگیان نقد و بررسی شد.

لیلا بهرامی در این برنامه پیرامون موضوع «زن» و مستند «انقلاب جنسی» سخن گفت و اظهار کرد: انقلاب جنسی ساختار فیزیولوژیکی زن و مرد و تفاوت‌های آن‌ها را بیان کرده و تبیین می‌کند که وظیفه زن فقط ماندن در خانه و مراقبت از فرزندش است ولی یونگ و طرفدارانش اساساً روی جنسیت تأکید دارند و می‌گویند علاوه بر جسم، روح زن نیز دارای تفاوت‌هایی دارد.

وی در طرح این پرسش که انقلاب جنسی در اروپا از چه زمانی اتفاق افتاد، تشریح کرد: در کتب دانشگاهی و ذیل مباحث رنسانس، اشاره شده که در قرن هجدهم و پس از حذف کلیسا و پیشرفت‌های جدی اقتصاد، حضور اجتماعی زنان در جامعه بیشتر شده است. اگر آغاز انقلاب جنسی را از این دوره بدانیم می‌توانیم بگوییم دلایل اقتصادی عامل اصلی شروع شعارهای برابری زن و مرد در جامعه بوده و مردان به دلایل اقتصادی زنان را به محیط بیرون از خانه هدایت کردند. در دیدگاه دیگر اما، اقتصاد محل اهمیت نبوده و این موضوع از جانب مردان طرح نمی‌شود؛ اساساً این بار خود زنان خواهان این آزادی بودند.

 بهرامی در اشاره به دوران فمینیست عنوان کرد: موج اول فمینیسم معتقد است که زن و مرد در حق‌وحقوق و جایگاه اجتماعی و بسیاری از مسائل دیگر باهم برابرند و به یک اندازه سهم می‌برند اما موج دوم و سوم فمینیست قائل به این است که زن‌ها به‌صورت مطلق از مردان بالاتر بوده و هیچ‌گونه نیازی به جنس مذکر ندارند؛ بلکه خود توانایی انجام همهٔ کارها را دارند؛ می‌توان گفت که مسئله هم‌جنس‌گرایی نیز محصول موج‌های اخیر فمینیست است.

این کارشناس در پایان یادآور شد: اساساً مستند بایستی پیشینه علمی قوی و سازنده مطالعات و پژوهش‌های جدی در این زمینه داشته باشد؛ در این مستند مطالعه و پیشینه ضعیف بوده و با آنکه ابتدای امر عنوان می‌کند که حامی حقوق زنان است ولی درنهایت این امر را نقض می‌کند.