شنبه 1 اردیبهشت 1403
منوی سایت
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
صفحه مخصوص واحدها
پیوند ها
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
تبلیغات
- مرکز آموزش سازمان فعالیت های قرآنی جشنواره ملی بهار امام جمعه ارومیه
برگزاری نشست دانشجویی بازخوانی واقعه عاشورا و تاثیرات آن در جهان اسلام و غرب
تاریخ انتشار: یکشنبه 1 مهر 1397

به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، نشست دانشجویی بازخوانی واقعه عاشورا و تاثیرات آن در جهان اسلام و غرب در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد آذربایجان غربی؛ حجت الاسلام کریم جباری مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه در این نشست بابیان اینکه پیام امام حسین(ع) در نهضت عاشورا، بخشی از دین محسوب می شود، گفت: مخاطب اسلام همواره تمام بشریت بوده و پیام امام حسین(ع) نیز که از زمان نبی مکرم اسلام آغاز شد و تا زمان ظهور منجی عالم بشریت ادامه خواهد داشت، به لحاظ ماهیت معنوی و دینی یک پیام منطقه ای نیست و درواقع بخشی از دین محسوب می شود.

دبیر شورای مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه 3 کشور افزود: وقایع بسیاری از زمان خلقت رخ داده که برخی از آنها حتی به آن صورت بازگو نشده و یا انعکاس چندانی نداشته اند، ولی برخی وقایع همچون عاشورا، فرازمانی، فرامنطقه ای و فرمکانی است.

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه دین در واقع تاریخ  ار در سینه خود دارد و بستری فراتر از وسعت منطقه ای را شامل می شود، ادامه داد: برخی ادیان به صورت منطقه ای بوده و هستند همچون ادیانی که امروزه در ژاپن مشاهده می کنیم ولی ادیان الهی همواره فرامنطقه ای بوده اند.

حجت الاسلام والمسلمین جباری افزود: مخاطب اسلام همواره تمام بشریت بوده و پیام امام حسین(ع) نیز که از زمان نبی مکرم اسلام آغاز شد و تا زمان ظهور منجی عالم بشریت ادامه خواهد داشت، به لحاظ ماهیت معنوی و دینی یک پیام منطقه ای نیست و درواقع بخشی از دین محسوب می شود.

دبیر شورای مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه 3 کشور خاطرنشان کرد: عاشورا مجموعه ای از فضیلت ها را در خود جای داده و سبک امام حسین(ع) نیز مهدوی بوده و کتابها و پژوهشهای متعددی در خصوص قیام و نهضت امام حسین(ع) در ادیان دیگر به نگارش درآمده است چرا که امام حسین(ع) و یاران ایشان، مرگ افتخارآمیزی داشتند که تاکنون تاثیرگذار بوده است.

مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه سبک تشیع، معیارگرا بوده و شخصیت گرا نیست، تصریح کرد: پیام امام حسین(ع) پیام شیعه و سنی نیست و منابع اصلی عاشورا نیز بیشتر توسط اهل سنت در تاریخ طبری نوشته شده و عزاداری و عشق به امام حسین(ع) تنها متعلق به مسلمانان نیست.

وی باتاکید بر اینکه امام حسین(ع) رعایت حرمت دیگران و حقوق بشر را به زیبایی به نمایش گذاشت، یادآور شد: امام حسین(ع) تا آخرین لحظه درصدد بود تا با گفت و گو و مذاکره مشکل را حل نموده و از زاویه منطقی تصمیم داشت تا از وقوع حادثه جلوگیری کند.

حجت الاسلام والمسلمین جباری، دفاع از حریم خانواده را از دیگر اقدامات برجسته امام حسین(ع) در قیام و نهضت عاشورا عنوان کرد و افزود: امروزه متاسفانه عواطف خانوادگی از بین رفته و یا بسیار کمرنگ شده است و متاسفانه در بسیاری از نقاط دنیا برخی خانواده ها و حتی فرزندان از والدین خویش دور هستند.

وی بااشاره به وجود 4 خانواده متلاشی شده، متزلزل، روبه کمال و کمال یافته ادامه داد: امروز شاهد بسیاری از خانواده های متلاشی شده در دنیا هستیم که روابط عاطفی در آنها کاملا به هم خورده و در فرهنگ های مهتلف و نسل جدید، فرزندان از لحاظ فکری و عاطفی از والدین خویش فاصله گرفته اند.

مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه گفت: امام حسین(ع) فراتر از تمام جریانات انحرافی فرمود که انسان باید آزاده بوده و دینی بی تزویر و ریا داشته باشد و یکی از اهداف قیام امام حسین(ع) نیز فقرزدایی بود و هیچ پیام شخصی در این قیام نهفته نیست.

وی خاطرنشان کرد: امروز در هرگوشه از جهان که انسان منصف و منطقی زندگی می کند، امام حسین(ع) برای او جذابیت دارد، چرا که ایشان فرمودند اگر دین و باورهای اعتقادی ندارید، لااقل آزادمنش باشید و این پیام، فراتر از پیام مکتب های فراماسونی است که درصدد ترویج برخی افکار انحرافی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین جباری با اشاره به اینکه امروز برخی جوانان دچار بحران هویتی شده اند، یادآور شد: بحران هویتی به معنای این است که انسان به دنبال من گمشده خویش و شخصیت واقعی خود می گردد و امروز قشر خاصی از نسل جدید در واقع از هویت خود آگاه نبوده و در سرگردانی به سر می برد.

وی تصریح کرد: بازیابی هویت از مشکلات اساسی امروز جامعه به شمار می رود و امروز ما پس از چندین قرن اگر به گذشته خویش بنگریم می بینیم که یک هویت تاریخی عمیق در پشت سر ما قرار دارد و امام حسین(ع) و یاران او از شخصیت های برجسته ای بودند که می توان از آنان برای بازیابی هویت بهره جست.

 

در این نشست امین رستم زاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، با تشریح ابعاد مختلف بصیرت عاشورایی و تاثیر آن در حوزه های اقتصادی، مدیریتی و علمی در بستر فرهنگی خاطر نشان کرد:شعور حسینی با شعار پدید نمی‌آید و تحقق این مهم نیازمند طراحی خلاقانه مدل‌های متناسب حوزه‌های مدنظر کشور با امعان نظر بر واقعیت‌های روز جامعه است.

وی گفت: تاثیرات عاشورا زمانی نمود ملی و فراملی خواهد داشت که به درک جوهری از فلسفه قیام امام حسین(ع) برسیم و صورت فرهنگ عاشورایی، ما را از سیرت آن غافل نگذارد.

رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: پیام‌ها و المان‌های بصیرتی عاشورایی کدها و کلیدواژه‌های جهادی میانبری برای رسیدن به تعالی نفسانی و اجتماعی مردم یک کشور است.

رستم زاده در خاتمه با اشاره به اینکه عاشورا محدود و منحصر به زمان نشده است پس نباید آن را در حصار یک بازه زمانی مورد تامل و عمل قرار دهیم خاطر نشان ساخت: مانایی، پایایی و اثرگذاری جهانی فرهنگ عاشورایی بهمراه منش و روش امام حسین(ع) در آزادگی، صداقت نیت و نفس و گذشتن از خود و خانواده و تمام هستی اش برای مردم و سعادت آنها است که امروز الهام بخش تمامی جوشش‌های جهادی و انقلابی و استقلال طلبانه مردم در عرصه‌های مختلف علمی، اقتصادی و سیاسی جهان شده است.

جلسه بصورت پرسش و پاسخ دانشجویان ادامه یافت.

  • 1
  • 1
ارسال نظر:
نام:

پست الکترونیکی:

آدرس وبسایت یا وبلاگ:

نظرشما:

لطفا عبارت را در کادر مربوطه وارد نمایید

قوانین سایت:
  • نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • اگرچه تلاش می شود نظرات ظرف 2ساعت تعیین تکلیف شوند اما نظراتی که پس از ساعت 17 نوشته شود حداکثر تا 10 صبح روز بعد منتشر می شوند
  • پس از تکمیل فرم بر روی دکمه ثبت کلیک نمایید.
نظرات شما: